Direktlänk till inlägg 26 september 2009

Tiden går....Minnen Består

Av Thobias - 26 september 2009 16:52

Nu var det det här med att skriva och uppdatera Foten i munnen, bättre sent än aldrig.

För sådär 24 år sedan hände det saker i det lilla småländska samhället Högsby. Det var nämligen då vi träffades första gången. Jag pratar inte om mitt livs kärlek, inte heller om någon flickvän, Men väl en väldigt bra barndoms vän.

Vi gick årskurs 1-9 tillsamans och vi umgicks väldigt mycket dom senare åren. Vad som sedan händer är att man växer, skaffar jobb, och ja tyvärr måste jag säga efter min flytt ner till Kalmar till ett nytt jobb som jag fick efter att mitt jobb på Moteco i Ruda tog slut. Efter flytten till Kalmar Ca 7 mil så märktes tydligt vad kompisar är, eller snarare vilka som är rikgit kompisar. Under min tid i det lilla småländska Högsby, så hade jag väldigt mycket kompisar som jag umgicks med egelbundet eller i alla fall någon gång i månaden. Som vanligt så borde det väll inte vara så svårt att lyfta telefonluren ringa och höra av sig någon gång ? Men dom kompisar som hörde av sig var få, vilket jag tycker är synd. Vänner borde man kunna hålla kontakten med ändå. Men troligen är detta ett bevis på hur det fungerar i ett litet samhälle.
Nog om dessa vänner som igentligen inte borde vara värda att kallas vänner till en som jag trots flytt från både Högsby och Kalmar Till Mariestad har varit en vän, Han hjälpte mig med flytten till Mariestad i Väst Sverige.
Men efter ca 2 år i Mariestad, så hade vi inte längre någon kontakt, Varför ? ja jag vet inte rikgit varför det blev som det blev, men samtidigt har tanken flugit i mig i bland. Tankarna kan låta ungefär som Tomas Ledin's gamla plåga, Vad gör du nu för tiden ?, Varför hör du alldrig av dig?, Det var många år sedan vi sågs, Bor du kvar på samma ställe, Och vad sysslar du med ? Ja frågorna dom bubblade. Men sedan så blev det inte mer än tankar att försöka hitta denna nära vän igen.

I Slutet av Juli månad i år, Så kom jag hem från mitt nuvarande jobb som säljare, hem och snackade med en vän i mobilen. Min sambo Lena talade om att jag hade fått post. Kollade lite snabbt på kuvertet, Där stog det ARLA, Jag tänkte lite snabbt att det jobb jag sökte där för ca 4 månader sedan hade jag ju redan fått svar ifrån, Eller hade jag inte det ? hmm. Tänkte att detta är säkert ett standard brev där det typ står: "Tack för din ansökan, men efter noga övervvägande har vi valt att inte gå vidare med din ansökan, men tackar för att du visat intrese för denna tjänst, och du är välkommen att söka andra tjänster i framtiden hos oss".
Men ack vad fel jag fick när jag började läsa detta brev, så fick jag be min vän i andra änden att vänta lite, slutade dock med en liten halv-vit lögn, Maten är klar nu måste käka, jag ringer dig sedan.
Det var nämligen så att jag ville läsa detta brev, och blev glad när jag upptäckte att det var ju min barndomskompis som hade letat upp min adress på eniro. Men var osäker på om mina mobilnr som han hittade på eniro.se stämde, då jag har flera nr reggade på mig.

Han skrev att han nu mera var 08 Cool och berättade att han kört lastbilar av dess olika slag, samt varit en busschaffis.
Han berättade lite om vad som hänt osv, men framförallt att han skrev att det vore roligt att uppta en kontakt, så samma kväll slog jag en signal, innan maten. Snackade lite snabbt med han då han skulle på tunnelbarnan och inte kunde snacka mer just då.
Men samtidigt så har det blivit flera roliga och långa telefonsamtal, senast igår kväll. Detta är roligt att vänner som man har haft kan höra av sig, tala om att fan vad trist att det blev som det blev med kontakten för ca 8 år sedan, men nu vill jag i alla fall återuppta det som vi hade förut.
Detta tycker jag var skitskul rent ut sagt, ser fram emot att träffa Martin framöver när det passar oss båda Flört


 
ANNONS
 
Martin

Martin

26 september 2009 18:11

Det är inte utan man blir lite berörd, på gränsen till lite tårögd.
Klart vi ska ses när det passar... För nu släpper vi inte taget om kontakten (låter nästan lite kärkelsfullt. haha)..
Men det var ju du som börja: citat: " Jag pratar inte om mitt livs kärlek, inte heller om någon flickvän" ...*smile*

http://tussemartin.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thobias - 26 september 2009 17:30

Det började Fredagen den 11/9, Jag satt mig på tåget direkt efter jobbet, laddat med fiskegrejer  ingen som känner mig blir jag förvånad över att det är fiske inblandat i månag av mina fritid aktiviteter. Jag var då på väg till Högsby för att hälsa p...

Av Thobias - 6 september 2009 20:31

Nu har jag börjat ändra lite på min blogg, men är inte nöjd än med färgerna osv. Men det ska pillas vidare med det en dag då jag känner att jag är mer kreativ än vad jag är idag.Denna dag har varit ganska slapp men ändå fått lite gjort. Jag var nere ...

Av Thobias - 5 september 2009 20:45

Godagens! Det blev långt mellan mina blogginlägg, funderar i skrivande stund om jag ska ta bort bloggen, den blev ju inte så som jag ville att den skulle bli. Varför ? - Vem vet, Kan ju bara skylla på mig själv att jag är dålig att skriva om vad som ...

Av Thobias - 8 februari 2009 07:16

Jag hade nästan "glömt" att jag hade en blogg sedan i sommars. Men nu så har jag kommit på mig själv att jag måste skriva några rader.Båten är uppe sedan mitten av november och is har det blivit men inte så pass att jag vågar gå ut på Vänern än i all...

Av Thobias - 25 augusti 2008 21:45

Jag har många gånger fått frågan av bekanta, vad är det bästa virusprogam man kan ha ?Mitt svar brukar låta ungefär, Det är väll inget att ha ?Varför inte då är ju en ganska normal reaktion, Jag brukar då förklarar att det är bättre att ha ett antivi...

Presentation

Kategorier

Fråga mig

0 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009
>>>

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Thobbe med Blogkeen
Följ Thobbe med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se