Direktlänk till inlägg 25 augusti 2008

Antivirus

Av Thobias - 25 augusti 2008 21:45

Jag har många gånger fått frågan av bekanta, vad är det bästa virusprogam man kan ha ?
Mitt svar brukar låta ungefär, Det är väll inget att ha ?
Varför inte då är ju en ganska normal reaktion, Jag brukar då förklarar att det är bättre att ha ett antivirusprogam :> Så klart är det detta som dom menar från början, men när man ska välja antivirus så finns det många funderingar man ska tänka på speciellt om man ska vara "laglig" och inte ladda ner det och använda någon crackad verstion.

Alla som är "felia" (Telia) kunder brukar använda säker surf. Jag tycker dock inte att detta är bra.
Varför ?
Enkelt, säkert är det som tusan inte ens telias egna mailsystem släpps igenom deras brandvägg. Med grundinställningarna.
Jag brukar säga så här, använd ett program som fungerar efter dina behov.

När man spelar spel och gör andra saker som tar en del datorkraft vill man inte ha ett progam som ska ligga och ta massor med systemresuser och dylik. Utan snarare ett program som kör hela tiden men gör det effektivt nämligen i bakgrunden utan att suga ut allt minne och cpu kraft som man har.
Nyligen var det en här på bloggagratis som hade skrivit om sin sega dator. Direkt kom jag att tänka på F-secure som både telia och bredbandsbolaget använder.
Ska det vara det säkraste ? Hmm, jag skulle inte vilja ha det på min dator även om det vore det säkraste för jag vill kunna göra mer än köra antivirus.

Det finns en uppsjö av progam som är både bra och dåliga. Mina rekomendationer just nu är att införsaffa sig Nod32 som är rikgt bra.
Det har funktioner för office, mail, normal antivirus med mera, men den har inte någon envis "brandvägg" och det är bra för brandvägg ska man inte ha mjukvara enligt mig i alla fall. brandväggar ska vara hårdvara.

Nu får jag säkert någon säkerhetsexpert efter mig som bestämt tycker att jag har helt fel. då det även kan komma "skit" i datorn men då tycker jag att antivirus progamet ska ta det och det gör nod32 i 99% av fallen.
Sedan kan man fundera på om det är så att man har så mycket att dölja så man behöver dubbla brandväggar, dom som vill ta sig in i din dator gör det oftast med hjälp utav dig som användare. Mitt råd är att surfa smart istället och spara både tid och pengar och framförallt massa strul.


Jag kommer längre fram göra en mer detaljerad beskrvining av lite olika antivirus progam som jag själv har provat genom åren.
Men tills det är mitt tips

1 installera om din dator, kan du inte själv hör dig för med någon nära bekant som är duktig på datorer.
2 installera nod32
3 Stäng av windows egna brandvägg
4 Uppdatera din dator med windows update

Nu bör du ha en dator som fungerar bra att spela och arbeta med eller vad du nu ska göra :>


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thobias - 26 september 2009 17:30

Det började Fredagen den 11/9, Jag satt mig på tåget direkt efter jobbet, laddat med fiskegrejer  ingen som känner mig blir jag förvånad över att det är fiske inblandat i månag av mina fritid aktiviteter. Jag var då på väg till Högsby för att hälsa p...

Av Thobias - 26 september 2009 16:52

Nu var det det här med att skriva och uppdatera , bättre sent än aldrig.För sådär 24 år sedan hände det saker i det lilla småländska samhället Högsby. Det var nämligen då vi träffades första gången. Jag pratar inte om mitt livs kärlek, inte heller om...

Av Thobias - 6 september 2009 20:31

Nu har jag börjat ändra lite på min blogg, men är inte nöjd än med färgerna osv. Men det ska pillas vidare med det en dag då jag känner att jag är mer kreativ än vad jag är idag.Denna dag har varit ganska slapp men ändå fått lite gjort. Jag var nere ...

Av Thobias - 5 september 2009 20:45

Godagens! Det blev långt mellan mina blogginlägg, funderar i skrivande stund om jag ska ta bort bloggen, den blev ju inte så som jag ville att den skulle bli. Varför ? - Vem vet, Kan ju bara skylla på mig själv att jag är dålig att skriva om vad som ...

Av Thobias - 8 februari 2009 07:16

Jag hade nästan "glömt" att jag hade en blogg sedan i sommars. Men nu så har jag kommit på mig själv att jag måste skriva några rader.Båten är uppe sedan mitten av november och is har det blivit men inte så pass att jag vågar gå ut på Vänern än i all...

Presentation

Kategorier

Fråga mig

0 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Thobbe med Blogkeen
Följ Thobbe med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se