Direktlänk till inlägg 23 augusti 2008

Värnpliktig sköts ihjäl efter låtsasorder

Av Thobias - 23 augusti 2008 00:22

Man kan läsa på expressen att Värnpliktig sköts ihjäl pga av en "låtsasorder".

Jag blir så arg när plutonchef och andra ansvarig för övningen inte blir straffad för att utföra mord.
Detta var ingen olycka vad jag kan se det som, utan snarare en order och man följde order och då dör man.
Hade man inte följt order och det hade varit en "riktig" order så hade man troligen fått träda in i krigsrätt.

Jag kan inte förstå hur man kan ha ett försvar där befäl som ska vara utbildade för att ubilda andra inte kan följa dom regler som finns.

Man kan väll inte mitt i en övning bara tycka nä nu ska vi leka med värnpliktiga och se om dom följer order.
Klart som fan att man följer order det är ju det man har fått lära sig från dag 1 att det är befälens order som gäller inget annat.

Sedan att man får grarnska sig själv tycker jag är rent absurt. Tänk om en "normal" mördare skulle få granska sig själv vilken mördare skulle säga att ja jag gjorde fel jag ska så klart ha ett straff ?
- ingen mördare kan vara så dum att man erkänner att man vill ha ett straff. Precis samma sak är det med det svenska försvaret.
Dessa ska ställas in för både militär och Civil domstol. Det handlar inte bara om denna gång.

Dom senaste åren har vi läst flera personer som dött pga att säkerheten inte har fungerat i vårt svenska försvar. Detta kallar jag BRISTANDE SÄKERHETSKULTUR!!!


 
ANNONS
 
Sainmaa

Sainmaa

23 augusti 2008 12:57

Bloggsvar: tack för tipsen.. men jag kör inte med telia säker surf? Jag har ju BBB med säkrehetspaket vilket då är F-Secure. Dessutom så är ju F-Secure det bästa antivirusprogrammet som finns på marknaden väl?

http://sainmaa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thobias - 26 september 2009 17:30

Det började Fredagen den 11/9, Jag satt mig på tåget direkt efter jobbet, laddat med fiskegrejer  ingen som känner mig blir jag förvånad över att det är fiske inblandat i månag av mina fritid aktiviteter. Jag var då på väg till Högsby för att hälsa p...

Av Thobias - 26 september 2009 16:52

Nu var det det här med att skriva och uppdatera , bättre sent än aldrig.För sådär 24 år sedan hände det saker i det lilla småländska samhället Högsby. Det var nämligen då vi träffades första gången. Jag pratar inte om mitt livs kärlek, inte heller om...

Av Thobias - 6 september 2009 20:31

Nu har jag börjat ändra lite på min blogg, men är inte nöjd än med färgerna osv. Men det ska pillas vidare med det en dag då jag känner att jag är mer kreativ än vad jag är idag.Denna dag har varit ganska slapp men ändå fått lite gjort. Jag var nere ...

Av Thobias - 5 september 2009 20:45

Godagens! Det blev långt mellan mina blogginlägg, funderar i skrivande stund om jag ska ta bort bloggen, den blev ju inte så som jag ville att den skulle bli. Varför ? - Vem vet, Kan ju bara skylla på mig själv att jag är dålig att skriva om vad som ...

Av Thobias - 8 februari 2009 07:16

Jag hade nästan "glömt" att jag hade en blogg sedan i sommars. Men nu så har jag kommit på mig själv att jag måste skriva några rader.Båten är uppe sedan mitten av november och is har det blivit men inte så pass att jag vågar gå ut på Vänern än i all...

Presentation

Kategorier

Fråga mig

0 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Thobbe med Blogkeen
Följ Thobbe med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se